Obezitenin bütün uzmanlar tarafından pek çok rahatsızlığa neden olduğunu sıkça duyuyoruz. Kalp hastalıkları, tansiyon, şeker hastalıkları gibi hastalıklara çanak tutan obezitenin hafıza kaybına sebep olduğunu duymuş muydunuz?

Fazla kilolu insanların hafızalarının yeterince güçlü olmadığı ortaya çıktı.

BCC’nin yaptığı habere göre, “Quarterly Journal of Experimental Psychology dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçları, obez insanların hafızasının ideal kilodaki arkadaşlarına kıyasla daha kötü olduğunu ortaya çıkardı.

Vücut Kitle İndeksi (BMI) 18’den 51’e kadar değişen 50 kişi üzerinde yapılan araştırma, aşırı kilolu olmak ile “epizodik bellekte” veya geçmiş deneyimlerini hatırlama yeteneğinde görülen zayıflama arasında bir bağlantı olduğunu bize sundu.

Cambridge Üniversitesinden Dr. Lucy Cheke yaptığı açıklamada, deneklerden farklı saatlerde objeleri saklamaları istendiğini ve sonrasında neyi, nerede, ne zaman sakladıklarının sorulduğunu söyledi.

Obez kişilerin hafıza gücünün, daha ince olanlara göre yüzde 15 zayıf olduğunu kaydeden Cheke, “Yüksek BMI durumlarında bellek canlılığında azalma yaşanıyor ancak bellek kaybetmek gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi

Sağlıksız beslenme binlerce insanı obeziteye iterken, Türkiye’de de obezite oranının yüzde 30’lara kadar ulaştığı saptanmış.